Srećko Vuković
ČUVARI BIZOVAČKE BAŠTINE
prosinac, 2012.
152 str., tvrdi, šivani uvez
ISBN 978-953-7746-13-1

O knjizi

Knjiga Srećka Vukovića “Čuvari bizovačke baštine”, rezultat je dugotrajnog i njegovog strpljivog rada, koji je svojom četvrtom knjigom dokazao ljubav prema svom rodnom kraju, ali i brojnim njegovim stanovnicima koji su tijekom različitih turbulentnih povijesnih razdoblja uspjeli sačuvati svoj kulturološki i folklorni identitet, prenijeti je na nove naraštaje i s ponosom pronositi ime Bizovca diljem svijeta. Nova knjiga je svojevrsni je nastavak Vukovićeve knjige “Moj Bizovac”.

Ova bogato ilustrirana knjiga prati kronološki zbivanja u Bizovcu, od djelovanja ogranka dobrotvorne i prosvjetne organizacije “Seljačke sloge” u razdoblju od osnutka 1935. godine do početka 2. svjetskog rata, rada KUD-a i orkestra limene glazbe, kazališnog amaterizma, tamburaške glazbe…

U knjizi, na koju je autor osobito ponosan, naveden je i popis svih nastupa folklornog društva na folklornim priredbama, smotrama i festivalima u zemlji i inozemstvu u vremenu od 1968. do danas, a zadnje stranice u knjizi donose imena svih aktivnih članova društva i mjesta gostovanja u zemlji i izvan granica Republike Hrvatske.